miércoles, 23 de noviembre de 2016

- VÍDEO PARTICIPATIU -



Bona vesprada somniadors i somniadores!

Hui estem ací per contar-vos com va estar la sessió del passat divendres 18 de novembre. La classe es va basar en la posada en marxa d'un vídeo participatiu. Per tant, en primer lloc, es convenient aclarir de què estem parlant: 



El vídeo participatiu és una tècnica basada en la producció audiovisual. Malgrat això, la finalitat no és el vídeo en ell mateix, sinó que es dóna més importància al procés que al resultat. Aquest procés ens convida a la reflexió i al plantejament d'incògnites que, en el nostre cas, en un moment posterior a l'exposició dels resultats, debatrem. Aquesta és la clau de la tècnica: el debat, el desenvolupament de la creativitat a través d'una ferramenta interessant, però sobretot, amb un tema que ens interesse. 


Respecte al que nosaltres portarem a terme en classe, ho vam fer a partir d'un tema triat entre tots els  i les presents a través d'una 'pluja d'idees'. Va ser escollit "El futur professional dels i les Treballadors i Treballadores Socials; i la visió que es té sobre nosaltres"  Després, ens dividirem per grups aleatoris, la qual cosa és un dels punts d'èxit de la tècnica, ja que ens relacionàrem amb gent amb la que no ens solíem relacionar, i obrir les portes sempre es una experiència favorable. 
A continuació, ens posàrem mans a la obra i començàrem amb el repartiment de rols i tasques: l' operadora de càmera, la controladora del temps, el gènere de la pel·lícula, el títol i finalment la creació d'escenes i personatges. 
Després, creàrem el nostre vídeo dividint-lo en escenes i detallant la duració, la localització, l'acció, els personatges, els cartells i els accessoris necessaris.

Fins ací, tot el que férem en aquella sessió. Pròximament seguirem amb aquest tema perquè l'activitat no està finalitzada ja que devem gravar la pel·lícula, exposar-la i després, s'obrirà un debat al respecte. 

EN CONCLUSIÓ...

Sols dir que aquesta tècnica es molt vàlida per al Treball Social perquè allò important no és si la pel·lícula ens queda bé o no, sinó que es promou la participació entre les persones amb l'objectiu de reflexionar sobre alguna cosa que les preocupa. D'aquesta forma, es pot arribar a una solució de problemes, a l'expressió de sentiments, al debat sobre qüestions important, etc., a través de l'oci, que és molt interessant. 

A nivell personal, m'agradaria destacar la creativitat que sorgeix d'aquesta tècnica, ja que et disposes a fer alguna cosa que no has fet mai abans, i encara que allò nou espaventa, estic absolutament satisfeta amb aquesta primera fase de l'activitat. 










No hay comentarios:

Publicar un comentario